Sabtu, 25 Mei 2013

Majlis Hari Lahir Anak Cikgu

Assalamualaikum . 
Hehe . apa tengok - tengok ? -_-"
elehh ., hehe . jangan lah marah . alooo ~
comey je korang marah ... :3 . 
Abaikan

Mm . emma mau cerita pasal majlis hari lahir anak cikgu . hee . kemarin , cikgu datang kelas jemput kami datang rumah dia untuk memeriahkan lagi majlis hari lahir anak cikgu . haha . memang meriah lah kalau emma datang . *perasansudahbudakni* -_- . 

Okepp . emma on facebook kelmarin , wanda pun on facebook . kami chat , rancang pergi rumah cikgu . hee . ikut betul kami sama sheyda . but , sheyda ada kenduri dekat rumah dia . jadi , dia tak jadi ikut . huu ~ 

hari majlis tu , awal pagi emma text wanda . kami janji laa kononnya jumpa dekat pejabat pos . mm . pejabat pos kay , pejabat pos . kenapa tak jumpa dekat balai polis ja kan terus lagi parah , terus kena hantar pergi pusat henry gurney or bukit padang tu . -_-" 

lepas text wanda , emma on facebook . oleh kerana tiada kredit , emma text wanda di facebook . haa . kesiannn kan . ketawa untuk emma please . ok . thank you . :P

sedang - sedang online , dad cakap "Emma , kalau mau ikut jalan , pergi bersiap" . mm . jadi , emma ikut ja lah dengan mum , kakak , abg , adik . haha . one family ~ 

kami pergi restoran yang selalu pergi tu , tapi emma teringat peristiwa ada lalat dalam makanan masa kami bawa anak buah emma makan dekat restoran tu . jadi , emma ingatkan lah dad dengan mum . so , kereta yang dah berparking tu terpaksa lah keluar dari parking dan menuju ke sebuah restoran lagi . 

sampai dekat restoran , aduhh . banyak orang . kakak cakap dia tak lapar pun , tapi dad mau juga bawa makan . dad memang tak sah jalan - jalan kalau tak singgah restoran . mm . btw , emma pun lapar nihh . haha ~ 

lepas tu , dad bawa lagi pergi restoran yang satu . sampai dekat sana , excited ! , dapat makan nasi ayam + ABC . hahaa . kenyang okay , kenyang . Alhamdulillah . 

lepas tu , kami temankan mum pergi beli barang dapur . hoo ~ . dalam kedai tu , emma terserempak dengan seorang kakak yang bakal menjadi tunang cikgu emma kat sekolah . haha . tak sangka dapat jumpa setelah sekian lama . ecehh ~ . sungguh tak percaya , hari jumaat hari ni , esok bersamaan 25 may diorang tunang . Alhamdulillah . semoga berkekalan . emma doakan cikgu bahagia . :) . 

-converse- 
Emma : Aihhh ! kakak ! hehee . lama tidak jumpa . 
Kakak : Hehe . kau pula nih . 
Emma : iyaa . sudah tunang kaa ni ? 
Kakak : besokk . hehe . 
Emma : aah ? waa ... sama cikgu kaa ? 
kakak : iyaa ... :D
emma : wah ... tahniah . haha . *salam tangan* 
Kakak : baa ... kasi lepas lah tangan kakak . 
Emma : *malu* ... ohh iyaa . hihi .. excited baa . 
Kakak : baa .. peluk laa kalau excited . 
Emma : *peluk kakak* . baa , bye kak . :) 
Kakak : Ok ... bagus - bagus belajar . :)
Emma : Okay ! :)  

Tak lama kemudian , wanda call suruh tunggu dekat kedai tu . emma bagitahu mum dan minta izin dari dad mahu pergi majlis cikgu . Alhamdulillah , mum dan dad benarkan . emma tunggu punyalah lama si wanda ni mau sampai . emma call berkali - kali tidak pandai jawab . hee . emma jalan - jalan sekitar kedai tu , terjumpa kedai buku , emma beli buku lah dekat sana sambil - sambil tunggu si wanda . -_- . 

Lambat woo si wanda , dia call suruh emma pegi dekat bank pula aihh . budakk nihh . jadi , emma jalan lagi . sampai di sana emma jumpa lah dengan budak sorang tu . tersengih - sengih . -_- . 

lepas tu , kami jalan pergi kedai mau beli hadiah untuk anak cikgu . sampai dekat kedai , confuse taktau mau beli apa untuk baby umur satu tahun macam anak cikgu tu . beli mainan ? dia belum pandai main . beli kasut ? taktau saiz . mm . kami pergi bahagian baju - baju baby , haha . banyak woo baju baby cantik - cantik . tapi , akhirnya budak dua orang nihh sedar ... semua orang tengah pandang kami . haha . mungkin diorang ingat kami ni ada baby kaa apa . ihh . emma cubit wanda . "wanda - wanda , marii pergi bahagian jualan hadiah" . *cover*

sampai dekat bahagian jualan hadiah ., lagilah confuse tahap gaban . apalah hadiah yang sesuai untuk budak satu tahun tu ?  . kami : *garukkepala* . akhirnya , wanda beli hadiah kaca yang di dalam dia ada air tu . emma pula beli cup . hehe . hentam ja laa . hadiah juga . :D . 

lepas tu , kami pergi jumpa syila dekat jualan dia . mm . syila cakap dia tak dapat ikud . jadi , dia suruh kami naik bas ja pergi rumah cikgu . oleh kerana , parents emma dan parents wanda sibuk tak dapat hantar , kami naik bas lahh . hahaa ~ 

pergi terminal bas , jumpa bas dan bas tu full . tunggu lagi yang satu parking . dapat juga akhirnya . mm . punyalah jauh rumah cikgu . huu ~ dalam bas , kami confuse , takut karang bas tu salah hantar kami . wanda tolak tangan emma guna siku , emma garuk kepala . haha . semua orang pandang kami macam kami terlampau kebandaran . padahal kampungan juga ni . kami tak pernah naik bas sebenarnya . selama ni , takda yang benarkan kami naik bas . huhu ~ 

sampai dekat destinasi , kami turun dekat kedai runcit di kampung cikgu . call punya call cikgu tak jawab . kami call sheyda tanya di mana rumah cikgu . pagar hitam , rumah orange . kami jalan ., akhirnya jumpa . haha ~ 

sesampai di sana , kami tolong adik - adik junior SMKG yang datang . tolong - tolong decorate . letak belon . hehe . emma tukang dukung anak cikgu Princess Aamily Humayraa . hee . dia pukul - pukul emma aa . ganas , lincah betul budak nih , tak pandai diam . 

Tepat jam 4 : 30 ., banyaklah tetamu datang bertandang . hehe . emma , wanda dengan adik tika kena suruh jaga bahagian sayur . kalau kurang , kami tambah . hehe . 

lepas tu , emma pergi ganti sayur yang kurang . sampai di dapur , emma tambah laa sayur tu , dalam perjalanan balik pergi ruangan sayur , emma terlanggar makanan tetamu . punyalah malu . -_- . haha . emma lap lantai dengan tebalkan muka . haha ~ 

lepas tu , sesi bergambar bersama Aamily dan cake ! . hee . cantik cake diaa . jeles akak , Aamily . :/

lepas majlis dah selesai , pinggan sudah dibasuh , diorang semua pegang handphone sms bf . haha . emma yang bercakap daripada tadi tak didengar . dengar sambil tengok handphone . emma diam - diam ja la , dah lewat jam 6 lebih , emma sms infom dad dan mum , takut diorang risau . haa . tak lama kemudian , cikgu pun hantar kami seorang - seorang balik rumah . thank you cikgu . :) . 

balik rumah , mandi , solat , tidur ... hehe . 

Hee . maaflah panjang sangat karangan emma .
minta maaf sebab ambil masa korang .
hehe . btw , syukran sebab sudi baca . 
Salam ukhwah fillah .
Assalamualaikum . 




0 5 000 KOMEN DI SINI:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright 2013 | By Nur Ismah @ Emma Ul'Fah 2013